HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Clos Martinet 2009

ÀNIMA NUA.

Arropada per la càlida terra que t'ha vist créixer, i de l'alegre frescor del reflexa de la llicorella en la teva cerosa i vellutada pell, movent la teva esvelta i preciosa figura, tan sols al son de la Garbinada, i veient amb paciència el pas de la barrella mentre reposes gaudint del pas del temps amb els teus, sempre repartint alegries amb l'autenticitat i honestedat que et caracteritzen. Any rere any al peu del canó treballant dur, donant el màxim i respectant el que t'envolta, tot gaudint d'una sinceritat que es demostra una vegada i una altre. Sent tu mateixa, despullant-te, obrint l'ànima als que t'entenen, acariciant-nos com pocs són capaços de fer, mostrant-nos el que la terra t'ha donat. Ara i aquí no ens fa falta res més.
Nua et sents i nua ets.



D.O.Q. PRIORAT.
Celler Mas Martinet.
Cupatge de Garnatxa, Carinyena, Syrah, Cabernet Savignon i Merlot amb una criança en tines de ciment.
A la vista color cirera fosc amb el rivet grana, de capa més aviat alta i amb una abundant llàgrima molt fina i elegant que ens tinta lleugerament la copa.
Al nas és molt expressiu, intens i molt elegant, de molta varietat aromàtica i complexitat, la fruita treu el cap per damunt de tot, negra i vermella madura i sucosa, nabius, cireres, gerds, groselles, apareix un bonic perfum floral molt subtil de violetes, notes especiades, cacau, mentolats, regalèssia, balsàmics, terra mullada, pedra seca, pissarra, mineral, mediterrani, molsa, herbes aromàtiques..., això és un no parar.
A la boca és ampli, amb la fruita madura envoltant el paladar, potent, perfumat, molt equilibrat i realment rodó, està en un moment extraordinari, amb una bona acidesa i uns tanins elegants i dolços que li aporten una estructura fantàstica, molt profund i místic, amb un final molt llarg i de gran persistència amb notes mediterrànies i molt minerals.


Això no té preu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada