L'altre dia vaig anar a treure el cap a un celler que han obert aprop de casa, ja feia dies que hi volia passar però no trobava el moment, finalment em vaig decidir. Un celler molt acollidor, sí senyor! petit però amb encant. I si tens ganes de prendre una copeta, cap problema! també els pots degustar.
Jo anava amb una idea fixe al cap, però un cop a dins vaig decidir deixar-me aconsellar pel propietari, un xicot molt amable i amb gran coneixement del seus productes. Varem estar intercanviant impressions d'alguns dels vins que tenia i finalment em va recomanar que provés un vi del Priorat.
La peculiaritat d'aquest vi, és que no passa per fusta! Només ha estat en dipòsits d'acer inoxidable, és raïm i només raïm, sense aromes terciaris??????
He de dir, que d'aquest tipus ja n'havia begut un, el RARET, però ara no toca, això més endavant, quan en begui l'altre ampolla que tinc al celler...., Ai no! que la tinc a casa el meu pare, bé! és igual!!!.
Arribo a casa, i ja tinc cuques!!! L'he d'obrir ja! doncs som-hiiiiiiiiii!!!!
D.O.Q. PRIORAT.
Cupatge de Garnatxa i Carinyena, fermentació en dipòsit d'acer.
Obro l'ampolla i serveixo el vi en una copa (Una Riedel que m'estimo com si fos la meva dona), color cirera, de capa mitja-alta, intens i molt brillant. el deixo respirar deu minutets....., i acosto la Riedel al nas, és fruita, intensa i potent amb trets balsàmics i minerals. A la boca té una entrada potent, intensa, és un vi amb cos, porta 14 graus que jo no noto per enlloc, al contrari, és fresc, equilibrat. Un priorat autèntic.
Un vi d'autor.
El preu diria que ronda els 13 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada