HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Palomo Cojo 2012

CUSINADA I PER COLLONS UN RUEDA.

Primer dia de platja!!!!, avui toca excursió a Pals, anem a passar el dia amb una part de la família, tot i que el dia no acompanya gaire, esperem que es vagi arreglant durant el matí.
Arribem a Pals, i tot i el dia que fa els nens volen anar a la platja, o sigui que tots cap a la platja!, menys les dones, elles decideixen que ens quedem amb la "tropa" i se'n van a caminar soletes, tranquiles, relaxades, i a xerrar de les seves cosetes.
Després de mitja hora jugant amb el frisbee i una bona caminada per la platja, ja ens hem guanyat el dinar, les mestresses ja ens esperen, sentades a la taula del restaurant, cansades, foses, suades, deshidratades, després de més d'una hora foten-li a la llengua.
Avui toca dinar en un Restaurant vora la platja, algo per picar, paella i fideuà, les senyores em diuen que prefereixen un vi blanc fresquet, i nosaltres a baixar el cap i acatar les ordres, com sempre. Demano la carta de vins i..., sorpresa!!!! LA CARTA DE BLANCS MÉS EXTENSA QUE HE VIST MAI.
A veure si sóc capaç de recordar-los tots, Viña Sol, el Perro verde, Palomo Cojo, quina memòria que tinc, he recordat tota la carta!!!.


D.O. RUEDA.
Celler Palomo Cojo.
Monovarietal de Verdejo.
A la vista color groc palla amb reflexes verdosos, molt típic dels vins de Rueda.
Al nas bona intensitat aromàtica marcada per la fruita blanca, a mi personalment em recorda a la pera, subtils pinzellades anissades, fresc.
A la boca és suau, sedós, entrada fresca, amb bona acidesa, afruitat i amb els mateixos records anissats que he trobat al nas, persistent i amb un final amarg, com diu la contra etiqueta, característic de la varietat .


El preu a la botiga 7 euros, al restaurant 16 euros.


Cap comentari:

Publica un comentari