HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Bouzeron 2010

LIBERTÉ, ÉGALITÉ, ALIGOTÉ.

Em sembla que en una altre entrada ja havia parlat d'aquesta fantàstica bodega i la qualitat excepcional dels seus vins, a un preu més que ajustat. Bé doncs, potser em faig un pèl pesat, però és que els vins d'aquest Domaine em tenen engalipat de cap a peus. Aquest vi en particular està elaborat amb una varietat molt estesa a la borgonya en el passat, que amb els anys ha anat perdent protagonisme i se l'ha vinculat més a vins de baixa qualitat, però que la família Villaine s'ha emparrat en demostrar que amb l'Aligoté és poden elaborar uns vins de excel.lent qualitat, i quanta raó que tenen. Jo particularment, tinc la gran sort d'haver-los descobert de forma accidental en el passat, i ara compto amb una representació de tots els seus vins en la meva humil bodega.
El vam gaudir amb un bon sopar de cuina japonesa.
健康 !


APPELLATION BOUZERON CONTRÔLÉE - BOURGOGNE.
Domaine A.et P. de Villaine.
Monovarietal de Aligoté.
A la vista colr groc palla pàl·lid,molt net i brillant i de bona densitat.
Al nas bona intensitat, net, cítrics i notes de fruita blanca, pera, tocs florals i fons mineral.
A la boca és de pas lleuger, fresc, vibrant, de bona acidesa i amb un punt gras, records minerals i fruita cítrica, picant, amb post gust floral. Un blanc interessant i molt més que correcte, fàcil de beure i molt alegre.
Molt bona qualitat-preu.He de tornar a  Andorra, que ja m'he quedat sense.
El preu, si no recordo malament, sobre els 16 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari