HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Finca Parera Fosc 2012

LLUNA BRILLANT BON TEMPS PER ENDAVANT.

Endinsats de ple dins dels actes de la Festa de la Verema del Bages, que des de Divendres dia 4 i fins Diumenge dia 6 podem disfrutar a la nostra Comarca.
El cap de Setmana va començar divendres amb la celebració de la Nocturna Vinum, música, vins del Bages i tapes. Varen ser 6 locals de la nostra Ciutat que van maridar música i vi, cada espai un estil, cada espai un vi. Realment va ser molt interessant.
Dissabte migdia, com ja és habitual, un bon dinar en algun racó del Bages, sempre amb bona companyia i com sempre, intentant descobrir nous vins i noves sensacions. Aquest cop l'afortunat, aquest jove de l'Alt Penedès.D.O. PENEDÈS.
Celler Finca Parera.
Cupatge de Sumoll, Ull de llebre, Syrah i Garnatxa tintorera a parts iguals, sense criança en fusta.
A la vista intens color cirera picota amb rivet granatós de capa alta i llàgrima densa que tinta la copa.
Al nas, bona intensitat aromàtica amb la fruita negra madura molt marcada, mores, prunes, groselles, acompanyada d'herbes mediterrànies i records subtils de sotabosc, pinzellades especiades i records de regalèssia.
A la boca és fresc, amb la fruita de gran intensitat, amb tanins marcats però agradables, equilibrat, llaminer, un vi fàcil de beure, de tocs dolços, de bona persistència i final mig.El preu a la botiga uns 7 euros, al restaurant 12 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari