HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Primers Vins Negres 2012

QUALITAT FERMA.

Comencem un divendres més amb força el cap de setmana i no hi ha res millor que anar al "sobre" amb un somriure d'orella a orella, la manera?..., un bon sopar amb bona gent, la de casa i com sempre un bon vi de la terra. Com ja és una norma habitual al lloc on som, el vi no pot ser un altre que un vi de la  Terra Ferma, tot i que l'altre dia en Ramon em va sorprendre amb una ampolla d'un bon Priorat, que li està passant?.., pot ser és que ja no li queden més Costers per tastar?..., o és que li ha donat un tomb el cervell?..., sigui el que sigui, ja està be que s'obri a tot el territori Català, ja que realment aquest vi que em gaudit avui pertany a la DO. Catalunya.


D.O. CATALUNYA.
Celler l'Olivera Cooperativa.
Cupatge de Garantxa, Sirà, Cabernet Sauvignon, Monastrell i Trepat.
A la vista vermell  robí amb rivet entre lila i violaci de capa mitja, llàgrima fina i abundant, net i brillant.
Al nas bona intensitat amb les fruites de bosc dolça en primer pla, maduixes, gerds, móres, records de terra mullada, especiat, pebre, anisats, i subtils records de xocolata dolça.
A la boca entrada potent, ampli, intens, licorós, records de la fruita dolça i licorosa, llaminer, tanins integrats, madurs, rodons, poca acidesa i de bona persistència amb un final força llarg amb records de xocolata amarga.


Un vi molt interessant a un bon preu.


El patriarca en va pagar uns 7-8 euros.

1 comentari:

  1. no sóc gens aficionada als vins pero després de llegir els blogs veig q és tot u n regal pel paladar i en definitiva per tots els sentits! m'haure d'acostumar mica en mica a regalar-me algun plaer d'aquest q.tenen un regust final a xocolata amarga...mmmmmm

    ResponSuprimeix