HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Alabaster 2008

ATZABEJA.

Un any més ja som Nadal, i aquí estem compartint la taula amb la família, o millor dit, una part d'ella, en un dels dies que més a prop em sento dels meus i tinc la gran sort de poder gaudir-los. Si una cosa m'identifica és lo casolà i familiar que sóc, i una de les coses que més feliç em fan és poder gaudir de boniques estones amb la gent que m'estima i m'estimo, pares, germans, tiets, cosins, cunyats, sogres, i els grans amics de sempre perquè ells també son part de la família, seure i fer-la petar una estona, riure, compartir i sentir al màxim. També es cert que durant tot l'any és una de les coses que més m'agrada fer, però per a mi el Nadal és molt especial, i en aquests casos sempre hi ha algú que no ho sap entendre, o no és prou viu per comprendre que son dies d'estar amb els teus, els de sempre, els que no et fallaran, perquè tot aquest temps que pots arribar a perdre, en algun moment et pot arribar a passar factura, per això per a tots ells salut i Alabaster.
Hi ha coses més importants que les coses que tu creus de vegades, que son importants.D.O. TORO.
Bodega Teso la Monja
Monovarietal de Tinta de Toro amb una criança de 16 a 18 mesos en bótes de roure francès.
Color picota quasi negre, quasi atzabeja, tinta xina, amb rivet granatós, de capa molt alta, amb molta extracció, dens, amb abundant llàgrima molt densa i lenta que tinta completament la copa, net i brillant.
Al nas molta intensitat de la fruita negra molt madura, nabius, móres, prunes, torrats molt intensos, cafè, cacau, regalèssia, notes de sotabosc, molsa, torba, subtils records de llorer, espècies dolces, canyella i notes balsàmiques, mentolats.amb un lleuger record mineral, pols.
A la boca és ampli, potent, amb un gran cos,  vellutat i untuós, amb molt de volum i un gran pes al paladar, segueixen les notes de la fruita madura i els torrats, amb una estructura molt marcada, bona acidesa i uns tanins fins i sedosos amb notes dolces, agradables notes balsàmiques que li aporten una mica de agilitat, molt persistent i final molt llarg amb notes de regalèssia i llorer.Concentració i extracció al límit.


El preua botiga uns 120 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari