HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Cims de Porrera Clàssic Caranyana 2006

DELS PÉREZ, PELS PÉREZ.

Un foraster de Porrera, en Clàssic Caranyana visita per primera vegada la fantàstica vila de Sallent, i un dels seus primers pobladors, en Terrones (Homo erectus), ha estat un dels afortunats en poder gaudir-lo, i tot gràcies al gendre, com sempre. Parlant de Sallent em vénen ganes de recordar una mica la història d'aquest poblet tant arrelat al foc.
Una vila que durant la seva història a patit bastant,bàsicament és una població que te molta tendència a ser cremada, per alguna cosa serà, crec jo. Ja el 1713 fou cremada pel tinent general Armendariz durant la guerra de Successió, i de nou al 1714 per la repressió desenfermada pel Duc de Pòpoli. Durant el mateix any 1714  les tropes borbòniques de Felip V , van irrompre a sang i foc a la vila i van deixar una onada de mort i destrucció i va ser cremada de nou. A partir d'aquí no tinc més referències, però no m'estranyaria gens que l'haguéssin cremat més vegades, i ja veurem el que ens depara en un futur aquesta vila tant calenteta del Bages
Salut, foc i Carinyena.



D.O.Q.PRIORAT.
Celler Cooperativa Agrícola de Porrera.
Monovarietal de Carinyena amb una criança de 16 mesos en bótes de roure francès.
A la vista intens color cirera picota amb el rivet lilós, de capa alta, amb una llàgrima fina, densa i lenta que ens tinta subtilment la copa, net i brillant.
Al nas és un vi que mostra complexitat aromàtica, potent i amb bona harmonia, notes del roure, fins torrats, torrefactes, xocolata, cacau, cafè, fruita negra madura, melmelades, nabius, prunes, apareixen les notes especiades, vainilla i regalèssia, quelcom balsàmic i molt mineral, terra mullada, pols, pedra seca.
A la boca tot i la intensitat i les notes de la fruita madura i el bombó amb licor, és mostra força fresc, és intens, amb estructura, un bon cos i molta amplitud en boca i sedositat, tanins molt ben integrats, fins i agradables, subtils records fumats i les espècies amb una gran persistència i final llarg i mineral.

El preu a botiga sobre els 30-35 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada