HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Bollinger La Grande Anée 2004

EN EL RISC HI HA EL PLAER.

Seguim de celebració gaudint de l'any que va canviar les nostres vides, i aquest cop toca una mica de bombolleta fina i torradeta "gabatxina", e champagne preferit del meu estimat James Bond, un bon amic que conec des de fa molts anys amb el que m'he divertit molt i he compartit grans moments i moltes aventures, algunes d'elles molt perilloses. Una d'aquelles persones que sembla que per ell no passin els anys, continua tant jove i elegant com quan el vaig conèixer, ara ja deu fer més de trenta anys. De fet, us he de dir que no està així per casualitat, és un home que es cuida molt tant física com espiritualment, al qui li agraden les dones boniques i el bon vi, crec que amb això està tot dit.
CHAMPAGNE.
Bollinger.
Cupatge de Pinot Noir i Chardonnay amb una criança mínima de 6 anys. Elaborat només en les millors anyades.
A la vista color groc palla pujat amb reflexes molt daurats i intensos, amb una bombolla molt fina i continua amb una preciosa corona, molt net i brillant.
Al nas és espectacular, gran ventall aromàtic molt intens i elegant, la fruita blanca en primer pla, molt madura, pera, notes de pa torrat, brioixeria, galetes maria, notes de mantega, fruits secs, garrapinyades, especies dolces, vainilla, ginebró, si movem la copa apareixen notes més fresques de cítrics, llima, pell de taronja, també records de mel i orellanes, fantàstiques notes torrades, caramel, sucre cremat, fons amb records minerals, memorable.
A la boca és senzillament una melodia de seducció, suau i molt elegant amb una bombolla molt fina i fresca, ben integrada, cremós, de gran equilibri entre acidesa i dolçor, extremadament ampli, moltes notes de fruits secs, avellanes, ametlles i el caramel, molt complex amb una estructura fantàstica, torna la mel i la fruita blanca, tot un espectacle, intens i molt persistent i amb un final extraordinari i de una complexitat espectacular.Elegant excepcional, impresionant.


El preu a botiga uns 90-100 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari