HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Livio Felluga Sossó Riserva 1993

DE 1993 AL 1999

Aquesta ha estat una nit clandestina molt especial, en Markus ens tenia preparada una gran sorpresa, una extraordinària "verticale" de Sossó de Livio Felluga, sis anys dins de sis ampolles molt especials d'un vi de la zona del Friuli, Itàlia. Un vi de gran estructura i caràcter, elaborat amb molta cura principalment amb Merlot, (el de l'anyada que ens ocupa, 1993 només amb Merlot) i altres varietats autòctones de la zona, preparat per aguantar molt dignament els pas dels anys en ampolla i poder sorprendre els nostres sentits des de el primer glop. La nit va començar amb aquest extraordinari teloner, l'anyada de 1993, que va obrir la "verticale" de manera sublim, i que pel meu humil paladar en aprenentatge constant, és va convertir en el veritable artista principal de la màgica nit. L'espectacle de Sossó el va clausurar de manera extraordinària l'anyada de 1999.D.O.C. Colli Orientali del Friuli - Rosazzo Rosso Riserva.
Livio Felluga.
Monovarietal de Merlot amb una criança de 18 mesos en bótes de roure i 18 mesos en ampolla abans de sortir al mercat.
A la vista color vermell robí amb rivet rosa evolucionat, de capa mitja i amb una abundant llàgrima lenta i fina, amb una gran quantitat de pòsit, força brillant.
Al nas que respiri una estona llarga.., bouquet fantàstic i complexe, notes cítriques de pell de taronja, cera, espècies dolces, vainilla, agradables notes de coco i tabac, pipa, quelcom floral, fruita madura, gerds, móres, records de xocolata amb llet, cacau amarg, sotabosc, molsa, terra mullada, mineral. Extraordinari.
A la boca és impactant, extremadament ampli, persistència total, encara manté  una acidesa molt viva i afilada, tens, la fruita madura present, tanins fins i vellutats, recorregut llarg i elegant, de cos mig i amb un final molt llarg amb notes especiades i records amargs de la pell de taronja.
Un vi amb una longitud extraordinària en la majoria de les anyades.Creat al 1989, aquest vi rep el nom del corrent o vent Sosso, que s'estén al peu del turó on creixen els raïms.El preu a botiga de l'anyada 2011 uns 41 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari