HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Fincas de Ganuza Reserva 2006

SAMANIEGO A TAULA.

Som dissabte i som a Cal Llop, avui ens toca gaudir dels plaers culinaris d'uns bons amics, o millor dit d'uns ja familiars. Ja feia molt de temps que no tenia el privilegi de poder tastar les meravelles que és capaç de crear a la cuina, aquella feta amb amor, sense presses, mimant el producte i respectant les coccions, quina de gran qualitat que a ell tant li agrada, i ens ho transmet en cada plat que ens elabora. Realment ha estat tot un honor seure avui a la taula, mil gràcies per compartir-ho amb nosaltres. El Fincas de Ganuza ha estat la parella de ball perfecta per la sinfonia expresada a la taula.
Salut i flamenquines!!D.O.Ca. RIOJA.
Bodega Remírez de Ganuza.
Cupatge de Tempranillo i Graciano (10%) amb una criança de 26 mesos en bótes de roure francès i americà.
A la vista color cirera picota amb el rivet granatós de capa mitja-alta amb una bonica llàgrima abundant i lenta, net i brillant.
Al nas mostra bona intensitat, destaca la fruita vermella i negra madura, gerds, nabius móres, confitures, notes minerals, ferrós, sanguini, espècies dolces, vainilla, notes de coco, subtils torrats fins i fons torrefacte, cacau.
A la boca es mostra carnós, potent, amb una acidesa equilibrada, de tanins madurs i vellutats, amb una bona estructura, amb molta persistència de la fruita madura licorosa, ben combinada amb les espècies dolces, molt persistent amb un final llarg i amb notes torrefactes.


En un bon moment.


El preu directe del celler uns 20 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari