HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.La Boscana 2014

LLAMINADURA FERMA.

Segons diu la Gran Enciclopèdia Catalana, Boscana és un bosc mancat d'estrat arbustiu, de manera que per sota el nivell de les capçades dels arbres la vista s'estén a grans distàncies. Segons la meva humil opinió, i amb tot el respecte que es mereix, és una definició que també es podria aplicar per descriure les sensacions que m'ha aportat aquest vi de Costers del Segre.
Boscana és un vi mancat de complexitat, de manera que és un vi fàcil de beure, afruitat i divertit, i que s'estén pel paladar com una llaminadura de gran lleugeresa.D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Bodegas Costers del Sió.
Cupatge de Tempranillo, Garnatxa i Syrah amb una criança de 4 mesos en bótes de roure francès i americà.
A la vista color vermell picota amb el rivet morat, de capa mitja-alta amb formació de fina llàgrima, net i brillant.
Al nas destaca la fruita vermella fresca, maduixes, gerds, móres, records de llaminadures, pega dolça, caramel de nata amb maduixa, aromes de bosc mediterrani i espècies, vainilla, agradables notes balsàmiques, regalèssia, i fons torrat molt fi.
A la boca és fàcil de beure, marcat per les notes de fruita vermella, llaminer i lleuger, amb una bona acidesa i força fresc, tanins presents, llaminers, sense molestar, amb un subtil fons especiat , persistència correcta i final mig i molt afruitat.


Interessant.


El preu a botiga 5 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari