HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.La Goulée 2014

AL BAR DEL PLA, ON SI NO?

Escapada a la capital en un dels pitjors dies de l'any, però això jo no ho sabia fins que hi he arribat, però estic del tot segur que les lloques que m'acompanyaven quelcom s'ensumaven. Per sort tot el que suposa aquest patiment per a mi, retencions, soroll, multituds, estrès, etc.., sé que quedarà de sobres compensat durant el dinar, l'estona que estarem compartint taula al fantàstic Bar del Pla. Avui no em penso estar de res perquè m'ho mereixo tot i més.
Salut i Grolleau.VIN DE FRANCE.
Vigneron à Faye d'Anjou - Benoit Courault.
Monovarietal de Grolleau amb una criança de 8 a 10 mesos en bótes.
A la vista color vermell robí amb el rivet rosat, de capa baixa net i brillant amb llàgrima finai de cos lleuger.
Al nas és la puresa de la fruita, cruixent i fresca, fruits vermells, notes de cassis i maduixes, acompanyades per les notes especiades , és intens, aromes florals de roses vermelles, fons amb notes herbàcies.
A la boca és un vi amb un punt de rusticitat, de pas àgil, amb notes de la fruita i les espècies, amb una acidesa tensa i elèctrica,records de pell de cítrics, tanins fins, de bona persistència i final amb notes salines. Feina ben feta.
El Grolleau recorda a la Gamay pel seu cos lleuger la seva alta acidesa, les notes afruitades intenses i la baixa graduació.


Un agradable sensació de felicitat, per compartir amb la companyia dels amics. Dinar memorable.


El preu al restaurant 25 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari