HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Mas Farreny Reserva Especial 2003

TRESORS PER COMPARTIR.

Som dia 25 de Desembre, i la gent que em coneix sap que no hi ha res que m'agradi més que seure al voltant d'una taula rodejat de la gent que més m'estimo. Venim d'una nit del 24 memorable, on vam compartir vivències, teca i sobretot grans vins. Una nit que es va fer curta, però amb la il·lusió de saber que això encara no s'ha acabat.
El 25 anem a Can Terrones i aquí el festival també serà de traca i mocador, reunits per compartir tot allò que ens faci il·lusió, sabent que cada any que passa és millor i amb l'esperança de que tot el que ens uneix perduri durant molt de temps.
Els meus tresors són els vins, i aquesta és la manera que tinc d'expressar el que sento i el que signifiquen per a mi les persones que m'envolten.
Salut i Bon Nadal.


D.O. PENEDÈS.
Celler Martí Serdà.
Cupatge de Merlot i Cabernet Sauvignon amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès i americà.
A la vista color cirera granat amb el rivet ataronjat de capa mitja-alta amb formació de llàgrima fina, net i brillant.
Al nas un cop obert és mostra un pèl tancat, però amb l'estona apareix la fruita madura, negra i vermella, móres, nabius, gerds, mostra un caràcter molt mediterrani, amb notes balsàmiques, mentolat, i d'herbes aromàtiques, com el romaní, molsa humida, records anisats i un fons amb notes torrefactes, cafè.
A la boca és elegant, de textura vellutada, fi i expressiu, la fruita i les espècies molt presents, mostra un bon equilibri entre l'acidesa, l'alcohol i la dolçor, de tanins fins i elegants amb una persistència mitjana i un final llarg amb notes anisades i amargues.

El preu no el recordo.

Cap comentari:

Publica un comentari