HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Més Que Paraules 2008

RAÇA, FORÇA I CARÀCTER (COM JO).

Un altre dels bons vins del Pla de Bages, un vi que encara no havia provat mai, aquestes coses ja acostumen a passar, quan més a l'abast tens les coses, més les vas deixant, i no hauria de ser així, primer lo de casa, conèixer bé el que tenim aquí, entendre-ho, sentir-ho, comprendre el nostre producte per  poder comparar-lo. Bé mica en mica, amb el temps, la nostra experiència va augmentant, espero que algun dia pugui dir orgullós que he pogut catar tots els vins que es fan aquí a casa, al Pla de Bages.
Aquest cop el vi no el porto jo, avui és cosa del meu pare, i he de dir, com es pot veure, que ell si que és fidel al producte de casa, sempre que compra vi, o és Costers del Segre, la mare pàtria, o és Pla de Bages, la terra que l'acollit.
Aquest Més Que Paraules 2008 no té res a veure amb el vi que ens vàrem beure Dissabte, com la nit i el dia. Som-hi.


DO. PLA DE BAGES.
Celler Jaumandreu.
Cupatge de Syrah, Cabernet Sauvignon i Merlot amb una criança de 8 mesos en roure americà i francès.
A la vista color cirera intens molt tapat amb rivet grana, net i brillant i llàgrima densa que tinta la copa.
Al nas és potent, subtil fruita vermella molt madura, compota,tocs florals, acompanyats de tocs vegetals, cuirs, carbó, com mina de llapis, mineral i amb un punt licorós, records torrats. A mesura que s'oxigena millora i es va domant.
A la boca, entrada potent, carnós, untuós, un vi amb raça, licorós, amb força volum, amb tanins marcats i bona acidesa que li aporten una bona estructura, records de la fruita madura i els torrats i sensacions terroses, final llarg i bona persistència.




I després d'aquest àpat toca migdiadeta a la gespa, sota l'ombra de la figuera....

Per cert, el preu us 7 euros.
Apa! Bona Migdiada!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada