HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Pruno 2010

COMENÇA EL CAP DE SETMANA, COMENÇA L'ESPECTACLE

Avui, és d'aquells divendres, que necessito fer algo, no sé, ni que sigui a casa, un bon sopar i obrir una bona ampolla de vi, necessito sentir que ja som cap de setmana. Vaig a la bodega, i com sempre em costa deu i ajuda triar un vi, és el problema de tenir tanta varietat, un dia vaig decidir tancar els ulls i la primera ampolla que toqués és la que em beuria, però no va funcionar, no era un vi molt adient per l'ocasió, ho vaig tornar a intentar i tampoc, o sigui, que ara prefereixo estar vint minuts decidint quina trio. Realment, és esgotador, és una feina estressant, però és el peatge que he de pagar dins d'aquest apassionant món....Pobret de mi!
Quina pena que em faig!
Finalment l'escollit, aquest fantàstic Pruno 2010, i he de dir que el vaig ben encertar.
Un gallifante per a mi!!!DO. RIBERA DEL DUERO.
Bodega Finca Villacreces.
Cupatge de Tinto Fino i Cabernet Sauvignon amb una criança de 12 mesos en barriques de roure francès.
A la vista intens color cirera, fosc de capa alta amb un rivet violaci de llàgrima lenta i densa que tinta la copa, net i brillant.
Al nas bona intensitat aromàtica on destaca per sobre de tot la fruita, vermella primer i negra al cap d'una estona, records de prunes, tocs especiats, vainilla i alguns anisats,  bona fusta, balsàmic, i bons torrefactes un cop obert, cacau i cafè.
A la boca entrada potent, amb caràcter, molt cremós i bon cos, molt bona acidesa que li aporta força frescor i tanins potents, molt presents, sense arribar a molestar, records de la fruita negra i torrefactes, final força persistent, un vi que tindrà una bona evolució en ampolla durant uns anys, però que ara ja el podem gaudir.

El preu uns 10 euros.
Bona manera de començar el Cap de Setmana, vaig a dormir molt content!!!
Bona nit "Corazones"

Cap comentari:

Publica un comentari