Abans d'anar a dinar i després d'haver parat a Ponts a esmorzar, arribem a Orcau, una petita població a uns 10 kilòmetres de Tremp, quan dic petita vull dir petita, petita, només compta amb 20 habitants, el poble està ben custodiat per un castell a dalt d'un turó situat a 887 metres, el Castell d'Orcau, que fou origen i seu de la baronia d'Orcau, uns dels més importants de tot el Pallars Jussà. Bé, després d'aquesta petita introducció, continuem a lo que anàvem, allà ens espera el propietari del Celler Sauvella, en Jeroen, un xicot holandès, que fa uns anys va decidir instal.lar-se amb la seva família en aquestes fantàstiques terres de Lleida i començar una nova aventura dins el món vitivinícola.
Des de dins el poble, agafem un camí direcció Montesquiu, a pocs metres arribem al celler de'n Jeroen, allà ens fa una breu explicació de la seva història i de l'elaboració dels seus vins, mentre ens mostra les diferents etapes per las que passa la elaboració i la criança. Tornem al poble tot passejant, fa un dia fantàstic de primavera, enmig d'una conversa molt interessant amb en Jeroen sobre la zona i els seus vins.
Ens dirigim a una casa enmig del poble on en Jeroen i té un petit celler-botiga, allà fem el tast i ens decidim per comprar unes quantes ampolles.
Ha estat un matí genial, gràcies Jeroen!
En Jeroen i en Ramon
DO. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Sauvella.
monovarietal de Sumoll, sinó recordo malament, i sense criança en barriques, només inox.
A la vista color vermell robí intens amb el rivet lilós, molt net i brillant i bonica llàgrima.
Al nas, és fruita fresca, gerds, nabius, maduixes, mores i amb algun record d'herbes aromàtiques, un vi molt fresc amb bona acidesa, balsàmic, bona expressió del terrer amb un toc mineral de fons.
A la boca, entrada sedosa, elegant, marcada per la fruita fresca, tanins integrats amb un punt de dolçor, persistent i amb un final mig. Un vi que vol expressar al màxim les terres de les que prové, nu, sincer.
Amb el temps se'n parlarà.
El preu directe de fàbrica, 9,50 euros
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada