HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Donyet 2011

EL FOLLET DE FALSET.

Quina gràcia em va fer l'etiqueta d'aquesta ampolla!, i llavors m'assabento que és un vi del Montsant i de la Sara Pérez!!! un èxit assegurat i un vi de qualitat, segur que sí, i això que encara no l'he provat. Per als que no sabeu el que és un Donyet, us ho explicaré una mica per sobre. El Donyet és un tipus de follet de la mitologia catalana, que es dedica a anar a sobre de les crineres dels cavalls per conduir-los, però només ho fan de nit. Són uns follets que els encanta la velocitat (amb això coincidim). Normalment porten faixa i una armilla de pagès i un mocador lligat al cap amb un picarol a l'extrem, i es diu que viuen a les cases de la gent modesta (doncs a casa segur que n'hi tinc un).


D.O. MONTSANT.
Celler Venus la Universal.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Carinyena, Garnatxa tinta i Merlot amb una criança de 10 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera picota intens, de capa mitja alta i rivet entre blau-lilós, llàgrima densa i lenta que tinta la copa, net i brillant.
Al nas, intensa fruita negra i vermella madura, dolça, especiat, vainilla, records de coco, algun record floral i bons torrats.
Entrada fresca, potent, equilibrat, records torrats del roure i bona fruita, tanins marcats, agradables, molt persistent i final llarg.
Un vi molt entremaliat, fantàstic!. El preu a botiga 13 euros, al restaurant em van fotre una bona hòstia!!! però va valer la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari