HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Trossos Sants 2011

LA MINERALITAT.

Dissabte nit, i això és un festival. Des de el matí disfrutant d'un fantàstic dia d'estiu, un bon dinar acompanyat de dos grans vins vermells, bona companyia, converses animades, sol, piscina, migdiada, i per sopar unes orades a la brasa i unes cloïsses al vi blanc que regarem amb dos vins espectaculars, un d'ells aquest engalipador Trossos Sants. Bon profit!!.


D.O. MONTSANT.
Celler Alfredo Arribas - Portal del Priorat.
Cupatge de Garnatxa blanca i Garnatxa gris i una criança de 5 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color groc daurat, net i brillant, d'aspecte dens.
Al nas destaca la seva intensa i profunda mineralitat acompanyant la fruita blanca, fresca, records de pera i meló, pinzellades cítriques, aromes de fonoll? (em recorda al picapoll), tocs florals i uns fantàstics records cremosos.
A la boca és cremós, gras, untuós, estructurat, fresc, destaca la fruita i les herbes de bosc, alguns records torrats i un espectacular mineralitat que engloba tot el conjunt donant-li gran equilibri i complexitat.

Expressió nua de la terra.
Per cert, va ser un vetllada espectacular.
El preu entre 15-16 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari