HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Espelt Chardonnay 2012

REFUGI DE PESCADORS.

Aquesta és una altre d'aquelles parades obligades de cada any, fantàstic en tots els sentits, però lo més engalipador del lloc és, que les copes són Riedel!!! siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, és el primer lloc que he trobat on totes les copes són Riedel! és fantàstic, un plaer, això si que és disfrutar d'un bon vi, i si és de l'Empordà millor. Avui toca peixet, o sigui que compartiré amb la jefa un blanc de la terra.


D.O. EMPORDÀ.
Celler Espelt Viticultors.
Monovarietal de Chardonnay.
Color groc palla pàl.lid, net i brillant.
Al nas aromes intensos de fruita blanca, records de plàtan i cítrics i tocs anisats i herbacis.
A la boca és sedós, fresc i equilibrat, bona acidesa i persistència, amb un subtil fons salí present en bastants vins d'aquesta denominació.
He disfrutat!


El preu és de 6-7 euros, ara no recordo quan en vaig pagar al restaurant.

Cap comentari:

Publica un comentari