HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Somdinou 2011

DIUMENGE, SOM TRETZE I EL VI..., SOMDINOU.

Aquest diumenge toca excursió per terres d'en Piteu, anem cap a Sant Llorenç de Morunys. Fa un dia fantàstic per gaudir de la natura, primera parada a mig camí, visita a l'església romànica de Sant Esteve d'Olius i a l'espectacular i únic cementiri modernista d'Olius. Si teniu oportunitat no deixeu de visitar-lo.
Continuem l'excursió cap a Sant Llorenç, i d'allà ens dirigim al Tossal de la Creu del Codó, per gaudir de les espectaculars vistes de la Vall de Lord, una petita caminada de 15 minuts des de el parking fins al mirador que val molt la pena. D'aquí direcció a la Coma, a les Fonts del Cardener a disfrutar d'un bon dinar i un bon vi, com ha de ser!D.O. TERRA ALTA.
Celler Cooperatiu  Gandesa.
Monovarietal de Samsó.
A la vista color vermell robí amb rivet entre lila i grana de capa mitja net i brillant amb una llàgrima que tinta la copa.
Al nas és fresc, de bona intensitat, marcat per la fruita vermella fresca, especiats, records vegetals i algun toc cerós, balsàmic, amb marcat caràcter juvenil.
A la boca és intens, vellutat amb bon equilibri, de pas àgil i divertit, alegre, amb la fruita molt present i una tanicitat agradable, de bona persistència i final llarg.
Un molt bon vi jove!.


El preu per terres d'en Piteu, 13 euros.


Com molt bé diu l'ampolla GAUDEIX-LO...

Cap comentari:

Publica un comentari