HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Condado de Sequeiras Tinto Mencía 2011

NIT DE JOVES MENCIAS.

Dissabte a la nit vaig anar de convidat, és un d'aquells sopars que sabia que seria especial per diverses raons, però una de les més importants, a part de la companyia que va ser estupenda, era que tenia la certesa de que les ampolles que tindríem la sort de tastar, serien bons vins, i per suposat de la Ribeira Sacra, sí senyors, estàvem a punt d'entrar a casa d'un Catalano-Galego, apasionat del bon vi d'arreu, però sobretot dels vins que porta a la sang, els de la Ribeira Sacra, Mencias frescos, nets, varietals i amb el caràcter de la terra. I no ens deixem a la preciosa i encantadora pubilla que te al seu costat, que ens va delectar amb un fantàstic sopar que va maridar a la perfecció amb els dos escollits de la nit, i que va culminar de manera espectacular amb uns postres que ens varen elevar fins a l'èxtasi culinari.D.O. RIBEIRA SACRA.
Celler Condado de Sequeiras.
Monovarietal de Mencía sense criança.
A la vista bonic color cirera picota amb rivet violaci de capa mitja-alta, net i brillant i formació de llàgrima.
Al nas ens mostra un fantàstic perfum de fruita vermella madura, gerds, maduixetes silvestres, molt expressiva, acompanyada d'uns intensos aromes florals, violetes, roses, espígol, sobre un subtil fons especiat, canyella.
A la boca és suau, de pas molt agradable i fluid, sensacions afruitades i perfumades que fan que sigui un plaer pel paladar, bona acidesa i sense presència tànica, divertit, primaveral, llaminer, de bona persistència i final correcte.
Perfum i aires de Galicia.


El preu menys de 10 euros, fantàstic.


Moitas grazas.

Cap comentari:

Publica un comentari