HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Nas del Gegant 2010

SENSACIONS CONTRADICTÒRIES.

Un diumenge més en família, una setmana més a les espatlles, els dies volen i no ens n'adonaríem, si no fos per aquesta colla de vailets que volten per aquí, aquests petits que ja no són tant petits, que mica en mica van creixent més de pressa del que voldríem.
No sé que m´ha agafat, suposo que per un moment, he parat i he reflexionat, tot mirant la meva filla, i per uns instants t'adones que el temps corre, i et dona la sensació que no l'estàs gaudint lo suficient, que no l'aprofites al màxim, potser veus que no demostres a la gent que estimes tot el que desitjaries , potser et dones compte, que no abraces prou a la teva filla, o senzillament que no dius suficients t'estimo a la teva dona, o creus que no has agraït lo suficient als teus pares, tot el que han fet per a tu. Pot ser, hauríem de fer més sovint aquesta reflexió i posar-la en practica, pot ser ens omplirà, o pot ser no, però segur que els demès ens ho agrairan.
Si ho acompanyes d'una ampolla de vi ajuda una mica més..., ja ho veuràs.D.O. CONCA DE BARBERÀ.
Celler Escoda Sanahuja.
Cupatge de Cabernet franc, Carinyena, Garnatxa i Merlot sense criança en fusta.
A la vista curiós color vermell cirera clar amb rivet granatós de capa baixa poc brillant i velat amb formació de llàgrima.
Al nas d'entrada és mostra molt tancat, poc agradable, amb notes ensofrades i gomoses, cautxús, herbes amb licor, com a orujo d'herbes, a mesura que es va obrint guanya una mica amb fruita vermella madura i subtils records de flors seques i molses, terra mullada. Tot hi haver deixat que respiri una bona estona, més d'una hora, aromàticament és un vi complicat, difícil, una experiència molt diferent.
A la boca tot canvia, és subtil, suau, agradable, de gran finura, de pas ampli, sedós i molt àgil, lleuger, fresc, marcat per la fruita vermella madura, de bona acidesa  i sense cap sensació tànica, mostra un bon equilibri, de persistència mitjana i bon final de gran frescor.El preu està sobre els 11-12 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari