HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Finca Malaveïna 2008

SENSUAL I COMPLEXE.

Avui em ve de gust una cançó per parlar d'aquest vi, som-hi doncs:

Nascut entre Blanes i Cadaqués, molt tocat per la tramuntana

d'una sola cosa pots estar segur, quan més vell més tocat de l'ala.

Sempre deia que a la matinada es mataria, però cap al migdia anava ben torrat,

somriu i diu que no té pressa, ningú m'espera allà dalt,
i anar a l'infern no m'interessa és molt més bonic l'Empordà.

Varen passar ampolles i anys i en Siset encara aguantava,
dormint la mona a la vora del Ter però ell mai no si tirava.

Sempre deia que a la matinada es mataria, però cap al migdia anava ben torrat,
somriu i diu que no té pressa, ningú m'espera allà dalt,
i anar a l'infern no m'interessa, és molt més bonic l'Empordà.

I quan veig la llum de l'alba, se'm treuen les ganes de marxar,
potser que avui no em suïcidi, potser ho deixi fins demà.

D.O. EMPORDÀ.
Celler Castillo de Perelada.
Cupatge de Merlot, Cabernet Sauvignon, Sirà i Garnatxa negra amb una criança de 16 mesos en barriques de roure francès.
A la vista intens color cirera picota amb rivet granatós, de llàgrima densa lenta i abundant que tinta la copa, molt net i brillant.
Al nas és de gran expresivitat i complexitat, molt intens i engalipador, intensa fruita vermella madura, gerds, maduixes, cireres, espècies dolces, vainilla, canyella, regalèssia, apareixen subtils aromes a tabac de pipa i agradables torrats evolucionant cap a a uns fantàstics torrefactes, cacau, cafè i records minerals.
 A la boca és tot elegància i sedositat envoltant tot el paladar de riques i amplies sensacions, untuós, carnós, molt expressiu i gran equilibri entre fruita i torrats, records balsàmics, gran acidesa i tanins integrats, madurs, dolços, post gust especiat i molt persistent, final llarg.
Un vi fantàstic que segurament no oblidaré amb molt de temps.


Un dels vins que més ha agradat al meu germanet, no te mal gust el noi!.


El preu directament des de Girona, 17 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari