HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Naltres 2012

GRÀCIES A VALTRES PEL NALTRES.

Si continuem així en menys de 2 anys m'hauré begut tots els vins dels Costers del Segre, i és que resulta que no només en Ramon és un fanàtic d'aquesta denominació, si no que també una persona força pròxima a mi, és un bon entusiasta d'aquesta denominació. Resulta, que el germà (que viu a Verdú i abans vivia a Valldoreix i si havia viscut en algun altre lloc, jo no ho sé) de l'home, que es de Valldoreix i viu a Corbera i abans vivia a Barcelona,de la germana de la meva dona, que abans vivia a Sallent i també a Manresa, i ara viu a Corbera i que també havia viscut a Barcelona, és productor de vi a la zona dels Costers del Segre, a la població de Verdú, i aquest dissabte vàrem poder disfrutar d'aquesta ampolla, que va ser un regal de Nadal, del germà de l'home de la germana de la meva dona.
Espero que algun dia em porti una ampolla del vi que fa a Verdú.


D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Cooperativa l'Olivera.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Garnatxa negra, Trepat i Touriga Nacional amb una criança en dipòsit i una criança de la garnatxa  de 8 mesos en barriques de roure.
A la vista color vermell robí amb rivet lilós de capa mitja, net i brillant amb llàgrima fina i abundant.
Al nas és de bona intensitat on destaquen els aromes a fruita vermella madura, maduixes silvestres, gerds, ben acompanyat per els records del roure, espècies dolces, canyella, subtils vegetals.
A la boca és fresc, ampli, invita a beure més, vellutat, equilibrat i molt agradable, gran presència de la fruita, molt intensa, acidesa correcta i tanins dolços, molt ben integrats,  final llarg i de gran persistència.
Un vi fantàstic de la Terra ferma.


El preu entre 9-10 euros molt ben invertits.


Per cert!!! les mandonguilles amb ceba casolanes d'en Ton eren fantàstiques.

Cap comentari:

Publica un comentari