HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Els escurçons 2008

70 ANYS DE SENSACIONS.

Aniversari del Patriarca, un home que ho ha donat tot pels seus, lo mínim que puc fer és agrair-ho de la manera que millor ser fer, amb un vi, un vi que representi tota la força, l'intensitat i un amor profund i etern, un vi que perduri en nosaltres, que quan pensem en el dia que va fer 70 anys podem recordar: hòstia sí!!!.,,, el dia dels Escurçons 2008. Segurament així serà per part de tots els que vàrem poder gaudir d'aquest gran vi, sobretot lo petitó de casa, que a hores d'ara encara deu estar ben engalipat, segurament, des de diumenge entén una mica més aquest món i comprèn moltes més coses que l'envolten. Gràcies Ramon, gràcies Jordi, gràcies Lídia, gràcies Blanca i gràcies Anna. Em passo el blog donant les gràcies...., i m'encanta!!!
Aaaahhh.,,, i gràcies Sara per l'Escurçons, ha estat un privilegi.
D.O.Q. PRIORAT.
Celler Mas Martinet.
Cupatge de Garnatxa Tinta i Sirà amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista intens color picota de capa mitja-alta amb rivet granatós, untuós,  de llàgrima densa, lenta i abundant, net i brillant.
Al nas de gran intensitat aromàtica, molt expressiu i de gran complexitat, bona evolució en copa, gran expressió del Priorat, marcat per la fruita negra madura, intensa, de gran cremositat, làctic, especiat, vainilla i canyella, records vegetals i d'herbes aromàtiques, agradables torrats i un fons mineral espectacular.
A la boca és explosiu, intens ampli, de gran caràcter i molta complexitat, molt profund, gras, equilibrat, tot en gra harmonia, fruita, torrats, records especiats, gran mineralitat, un vi que et sedueix pel seu caràcter i complexitat des del primer glop, d'una persistència infinita i un final infinit.
Una joia de veritat.


El preu avui no importa, segons el meu germà s'ho val.

Cap comentari:

Publica un comentari