HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Ètim Grenache 2008

I MÉS GARNATXA!!

Aquest cop no ha estat idea meva, sí!, ho sé, m'engalipa la garnatxa, però aquesta ampolla avui, no és culpa meva. Ha estat una petita sorpresa vinguda des de Sabadell, encara diria més, benvinguda. I és que si de vi es tracta, sempre és una alegria a taula, encara que molts no el gaudeixin o no el sàpiguen apreciar. Però bé, un dissabte més al voltant d'una taula intentant gaudir de la vida, el bon menjar i el bon beure, almenys és el que intento, i us juro que jo, personalment ho aconsegueixo , els demès? no sé, en principi sembla que també i si no ho dissimulen molt bé.
Salut i a viure...., els que en sapigueu, i els que no.....


D.O. MONTSANT.
Celler Agrícola Falset-Marçà.
Cupatge de Garnatxa i Cabernet Sauvignon amb una criança de 10 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color vermell granatós molt tapat amb rivet violaci, net i brillant amb bonica formació de llàgrima, densa i fina.
Al nas ens mostra una gran quantitat d'aromes a fruites vermelles i negres de gran intensitat, móres, nabius, gerds, maduixes,  records balsàmics i de pinassa fresca, tocs florals, violetes, bons torrats del roure i a mesura que evoluciona, records especiats, vainilla i subtils torrefactes com el cacau, amb un agradable fons mineral.
A la boca és molt agradable, elegant, molt viu i amb molt equilibri, un perfum en boca, records de la fruita i les espècies, tanins ferms, rodons i amb un toc dolç,  un vi molt persistent amb un post gust torrat i de vainilla i un final llarg.


El preu sobre els 12 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari