HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Pedruscall 2010

GRÀCIES JORDI.

Aquesta vegada m'agradaria començar agraint a una persona la seva gran amabilitat, hospitalitat, simpatia, les seves fantàstiques recomanacions i consells, la seva alegria i com no, el seu coneixement i passió d'aquest món que ens engalipa, mil gràcies Jordi per fer que divendres ens sentíssim com a casa.
Sopar fantàstic al Kursaal de Manresa..., que no hi heu estat? doncs ja tardeu!!! un espai realment càlid i acollidor, que respira qualitat i professionalitat pels quatre costats, per cert, que quedi clar que no sóc soci, ni tinc accions, però quan una cosa val la pena s'ha de reconèixer i recomanar.
El vi, ha estat una recomanació d'en Jordi i ha estat un gran encert, avui he vist que els nostres gustos van bastant en paral.lel. Pla de Bages, crec que no podia ser una altre ampolla avui, i realment estic molt content del resultat. Jo l'he maridat amb un fantàstic rissotto i el resultat ha estat excel.lent.
Repetirem!!.


D.O. PLA DE BAGES.
Celler Vinyes de Castellgalí.
Monovarietal de Cabernet Franc amb una criança de 14 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color vermell robí intens de capa mitja alta i rivet violaci, amb llàgrima fina que tinta la copa, bona densitat, net i brillant.
Al nas és intens, delicat, molt agradable i realment aromàtic, fruita vermella madura, gerds, maduixes, amb menys intensitat records de fruita negra, nabius, acompanyada de subtils records de vainilla, aromes herbacis, pinassa, sotabosc, i vegetals, pebrot, tocs dolços caramelitzats, llevats, records a pastisseria, pa de pessic, fons torrat de gran delicadesa i bona evolució de torrefactes, cacau, després d'una estona apareixen uns espectaculars aromes d'infusió, Maria Lluïsa.
A la boca és sensual, lleuger i de fina textura, delicat, de gran sedositat pel paladar, picant, amb records de la fruita vermella i les espècies, bona acidesa i tanins fins i delicats, un vi explosiu amb una intensitat controlada, molt persistent i final llarg amb post gust torrat molt agradable.

Sincerament he de dir, que aromàticament aquest vi ha estat un orgasme sensorial espectacular, la seva evolució en copa ha estat realment complexe i molt enriquidora..., i és d'aquí casa!!!



Les donzelles que m'acompanyaven, varen gaudir del vi i el sopar, com dos camells!!


El preu al restaurant 19 euros.
Uuuiiii, per cert!!! quasi bé se m'oblida..., les copes del Kursaal....


"No hace falta decir nada más"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada