HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Ferrer Bobet 2010

EL POT DE LES ESSÈNCIES.

Quan l'escritor francès Stendhal va visitar la ciutat de Florència la bellesa dels tresors artístics que va trobar allà el van torbar de tal manera, que segons va explicar ell mateix, va patir palpitacions, marejos i esvaïments. Estendhal va caure malalt a la sortida de la Basílica della Santa Croce. Eren tantes les marevelles que havia vist en el seu viatge a Florència, tant talent dels genis de l'art universal desplegat, tanta bellesa inabastable pels sentits, que els seus sentits es van desbordar, deixant a l'escritor hipersensible i en estat de shock.
Pot ser és un comparatiu molt exagerat, però de vegades gaudeixes d'un vi de tal manera que per moltes paraules amb les que intentes explicar les sensacions, sempre creus que et quedaràs curt. Pot ser sí que m'he excedit, però avui el que tinc clar, és que hem obert el pot de les essències



D.O.Q. PRIORAT.
Celler Ferrer Bobet.
Cupatge de Carinyena i Garnatxa amb una petita part de Cabernet Sauvignon amb una criança de 15 mesos en bótes de roure francès.
L'hem airejat una hora.
A la vista intens i preciós color cirera picota amb rivet violaci de capa alta amb llàgrima lenta, fina i abundant que tinta la copa, net i brillant. L'aspecte és realment engalipador.
Al nas és de gran intensitat aromàtica i complexitat, molt profund, fruita vermella madura, maduixes, gerds i negra, nabius, intensos especiats, subtils vainilles, balsàmic, herbes aromàtiques, tocs florals, violetes i espígol, agradables tocs torrats molt suaus i un intens fons mineral. La seva evolució a la copa és extraordinària, creixent mica en mica en intensitat i en aromes. És un plaer olorar la copa constantment.
A la boca no decepciona, gran amplitud en boca, untuós, de sedositat extraordinària, equilibrat, de gran frescor gràcies a la seva fantàstica acidesa, tanins dolços molt agradables, suaus, post gust especiat i torrat amb una persistència eterna i un final que encara em dura ara
Molt semblant a la collita 2009, pot ser aquest 2010 és un pèl més subtil i delicat. Opinió personal.



El preu uns 28 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada