HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Vi del Banya 2012

GAUDINT DEL PALLARS.

Som d'excursió a Tremp, aprofitant el fantàstic dia de primavera per gaudir d'una part de la terra ferma amb un dels seus fills incondicionals, un home arrelat a aquests paratges, la seva cultura i la seva gent, un home ferm, com la terra que l'ha vist néixer, un home on al cor i t'he marcat amb la sang dels seus avant-passats, Pallars Jussà, Terra Ferma, Lleida, Tremp, Meüll....i on gràcies a la seva estima i passió, quelcom de tot això ens volta a nosaltres per les venes, la sang del Pallars.
Som al pantà de Terradets, bon profit!


D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Matallonga.
Cupatge d'Ull de llebre i Merlot amb una criança de 4 mesos en bótes de roure.
A la vista color picota de capa mitja-alta i rivet lilós amb llàgrima fina net i brillant.
Al nas intensitat mitjana, aromes de fruita negra i vermella madura, gerds, nabius, móres, especiat, pebre, records de vainilla, aromes animals, com cuir i quelcom mineral, records a terra mullada, fullaraca, fons torrat fi i evolució cap a torrefactes, cacau.
A la boca és força intens, bon volum, records de la fruita dolça, bona acidesa i tanins marcats, vius, quelcom secants, sense molestar, agradables, post gust especiat de bona persistència i final correcte.


El preu a botiga uns 7 euros, al restaurant 13 euros.


Salut!!!.

Cap comentari:

Publica un comentari