HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Cent X Cent 2011

EL DIA DESPRÉS.

Dia de ressaca, però això no vol dir que no gaudim amb la família d'uns bons vins mentre dinem a casa del Patriarca. Avui estic content per vàries raons, una és que ahir vam passar-ho molt bé a la meva segona llar que és el Priorat, un altre raó, és que el divendres vaig rebre un missatge d'un bon amic que em va oferir una ampolla de vi per tastar, però no és una ampolla qualsevol, és un nou projecte en una terra que em corre per les venes, part de la terra que porto a la sang, per a mi és un gran honor que aquesta persona es recordés de mi per gaudir d'aquest vi, que encara no està al mercat i que jo tindré el privilegi de compartir, això si, amb el patriarca.
Jordi t'ho vaig prometre, seré objectiu. Però abans farem que aquest blanc de la Terra Alta s'evapori en uns minuts acompanyat per unes orades a la brasa.D.O. TERRA ALTA.
Celler Vins del Tros.
Monovarietal de Garnatxa blanca amb una criança de 4 mesos en dipòsits inox. amb les mares.
A la vista color groc pàl.lid amb reflexes daurats brillants, amb bonica llàgrima, dens, net i brillant.
Al nas gran intensitat de fruita blanca, pera, poma, cítrics, taronja, records fumats i amb tocs de confitura, aromes vegetals, olives, especiat, fonoll, records anisats i mineral.
A la boca és profund, intens, llaminer, fresc, untuós, dens, amb els records de la fruita i els tocs anisats, de molta persistència i amplitud, gran acidesa i un final llarg i mineral.
Una altra extraordinària Garnatxa de la Terra Alta amb una qualitat-preu engalipadora.Garnatxa blanca de gran personalitat i amb un caràcter únic, propi de la DO. Terra Alta, vins amb l'ànima, cos i ment.


El preu uns 10-11 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari