HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Conca de Tremp 2012

L'OBJECTIU ÉS SER-HO.

Una setmana he tardat però per fi ja he tingut la sort de poder gaudir d'aquest nou projecte de la terra ferma, més concretament de Figuerola d'Orcau. Ha estat un honor i un privilegi poder tenir aquest vi en primícia tot i que aquesta setmana ha estat presentat a la fira de Tremp.
L'objectiu és ser-ho i ho seré, sense deixar-me portar per sentiments, amistats i un profund amor per la terra on neix, expressaré amb tota sinceritat el que aquest fruit m'aporta i em transmet. Un vegada més, gràcies Jordi.


D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Terrer del Pallars.
Cupatge de Merlot i Cabernet Sauvignon amb una criança de 15 mesos en barriques de roure francès.
A la vista és tot caràcter i joventut, amb colors vius i intensos, color picota amb reflexes violacis de capa mitja-alta amb el rivet cardenalici de densa llàgrima que tinta la copa, net i brillant.
Al nas és de bona intensitat aromàtica amb marcats aromes de fruita negra i vermella madura en primer pla, agradables records vegetals amb un punt de verdor, tocs de regalèssia, espècies dolces, vainilla, subtils fumats i fons torrat del roure, ebenisteria i bona evolució cap a torrefactes, cafè.
A la boca és mostra molt intens i potent, força ampli amb el record de la fruita madura licorosa, acidesa correcta i uns tanins potents, secants, encara un pèl massa agressius, post gust especiat i torrat amb bona persistència i final molt correcte.

Un vi amb nervi, viu, impetuós, amb un nas seductor i amb molt de caràcter però que necessita reposar encara en ampolla, després d'això pot ser la hòstia.


Haurem de passar per algun celler per saber a quin preu surt al mercat.


Ara esperarem el Conca d'Orcau impacients.
Salut i Pallars!!

Cap comentari:

Publica un comentari