HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Vaqueyras Rouge "La ballade des Anglès" 2007

LES COULEURS DE LA FRANCE.

Avui dissabte negre uns bons amics de Sabadell ens han honrat amb la seva presència a casa nostra, les fantàstiques i engalipadores terres del Bages. Ara feia temps que no es deixaven caure i ja hi havia ganes de tornar a compartir una taula tots junts, a veure quan és la de casa seva, que ja tocaria, apa! queda dit!. La visita de la parella anava molt ben acompanyada, en han portat un petit detallet d'aquells que a mi, personalment en fan molta il.lusió, doncs si, una ampolla de vi del país veí, però no del de l'Ebre cap avall, si no dels Pirineus cap amunt, França.

I aquí us deixo les meves humils sensacions.CÔTES DU RHÔNE - Appellation Vaqueyras Controlée.
Domaine du Bois de Saint-Jean.
Cupatge de Garnatxa i Sirà amb una criança de 12 mesos en tancs d'acer inoxidable.
A la vista color grana-marronós de capa mitja amb el rivet rosat, de llàgrima densa i lenta que tinta la copa, net i brillant.
Al nas és intens, expressiu i potent, amb aromes foscos de sotabosc i fruita negra madura, pruna, especiat, clau, regalèssia, i amb agradables tocs mentolats.
A la boca és molt potent, licorós, càlid, ampli, estructurat, es confirmen els aromes del nas, la fruita negra madura, post gust especiat, acidesa correcta i tanins poderosos, marcats, agradable fons mineral, final llarg i de bona persistència.


Un vi que demana a crits àpats intensos i potents, com guisats i estofats i formatges forts, segurament l'hauria gaudit més. Bé, a la pròxima.El preu està sobre els 12 euros.Cap comentari:

Publica un comentari