HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Camus-Bruchon Savigny-Les-Beaune Cuvée Reine Joly 2013

OH LÀ LÀ !!

Si t'agraden els vins de borgonya, aquest és un dels cellers a tenir en compte, sobretot per la extraordinària relació qualitat-preu. És cert que són vins d'una zona menys prestigiosa de la borgonya (per alguns master wine hall of fame of the wolrd and the univers), però això no vol dir que no hi hagin petits cellers familiars que facin vins extraordinaris, com és el cas. Tots els vins que he pogut gaudir d'aquest celler són excel·lents, plens de personalitat, d'una gran qualitat, i gens intervencionistes. Són vins intensos i elegants, amb un balanç fantàstic entre rusticitat i modernitat. Vins amb un excel·lent treball de la vinya on tot es fa a mà.


APPELLATION SAVIGNY-LES-BEAUNE CONTRÔLÉE – BORGONYA
Domaine Camus-Bruchon
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança de 10 a 15 mesos en bótes de roure francès.
A la vista bonic color vermell robí amb rivet grana de capa baixa i amb abundant i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi rústic, salvatge i intens, notes de groselles, cireres, records especiats, aromes de sotabosc i amb una petita intuïció floral molt minsa, notes fumades i records torrats del cafè amb un fons amb tocs minerals.
A la boca és fantàstic, un vi ric i ple, és intens, elegant i de gran puresa, amb una agradable rusticitat, marcat per les notes minerals de pols i de guix, de sabors intensos amb una bona sensació vellutada, amb records de la fruita, d'acidesa viva i intensa i amb uns tanins suaus i fins, equilibrat i rodó, de persistència mineral i final molt llarg.

Extraordinari i amb una llarga vida.


Salut i Pinot Noir

Cap comentari:

Publica un comentari