HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Essencial 2015

A CAU D'ORELLA

M'agrada el blau de la mar, m'agrada la tramuntana,
m'agraden les nits d'estiu i el cel rogent de l'albada.
M'agrada dels pins l'olor i dels matins la rosada,
però més m'agrada el teu cos, més m'agrada ta besada.
Res en el món em plau tant, tu ets la raó del meu camp,
la melodia vibrant del meu cor que més m'agrada.
M'agraden els teus ulls verds i ta mirada encisera,
m'agraden els teus cabells quan la ventada els esvera,
m'agraden els teus petons amb regust de primavera
i m'agrada el teu posat quan et canto una havanera.
M'agrada el teu despertar, la teva veu riallera,
m'agrada la teva pell i el teu somrís, vida meva.
M'agrada quan dius que sí ben fluixet a cau d'orella
m'agrada dur el teu record i sóc molt lluny de Calella.


Per tot això, m'agrades molt estimat Xarel.lo!SENSE D.O.
Celler Joan Rubió - Tiques vins
Monovarietal de Xarel.lo amb una criança de 3 setmanes en bótes de roure francès i 6 mesos en dipòsits d'inox.
A la vista color groc palla intens amb reflexes daurats, amb llàgrima fina, net i brillant.
Al nas és un espectacle de perfums sensuals i delicats, aromes de fruita cítrica, llima, llimona, records de pera, poma, subtil record de codony, apareixen els aromes florals, rosa, gessamí, extraordinari, herbes aromàtiques, fonoll, mentolats, tot un passeig pels prats i boscos mediterranis.

A la boca continua la grandesa, és delicat, lleuger (només porta 10,5 graus), però amb una estructura grandiosa, intens, ampli, apareixen la fruita i les flors, genial!, harmonia extraordinària, una acidesa virtuosa i un toc de taní, molt fresc, carregat de fluïdesa i subtilesa, amb una persistència fantàstica i un final llarg amb records de fonoll, cítrics i un toc salí.


Tota una declaració d'intencions pura, honesta i sobretot essencial.


El preu a botiga uns 17-18 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari