HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Ay de mi 2013

.... QUE NO SÓC RES.

Vins del Tros és el projecte engegat l'any 2009 per Joan Ramon Bada, enòleg, i Josep Arrufat, viticultor. Ambdós nascuts a Vilalba dels Arcs, amics de de la infància i apassionats per les vinyes i el vi de la seva terra.
L'objectiu que es van marcar des del principi va ser produir uns vins amb un marcat caràcter Terra Alta, aprofitant el potencial que ofereixen les vinyes velles de garnatxa blanca i garnatxa negra, les dos principals varietats tradicionals de la zona.
A finals de 2012 s'incorpora a l'equip un altre apassionat de la cultura vitivinícola del nostre país, en Xavier Orobitg, buscant aportar la seva dilatada experiència professional en favor d'aquest il.il·lusionat projecte.


Paraula de Vins del Tros.


D.O. TERRA ALTA.
Celler Vins del Tros
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera fosc amb el rivet grana, de capa mitja-alta i amb llàgrima lenta i abundant, net i brillant.
Al nas d'entrada destaquen les espècies, pebre i un toc de vainilla juntament amb la fruita negra i vermella, nabius, cireres, records de melmelades i també quelcom de regalèssia, balsàmic, notes torrades i un subtil aroma de cuir.
A la boca bona presència de la fruita, és saborós i equilibrat, no es mostra gens licorós, acidesa correcta, harmoniosa i tanins rodons, agradable frescor i bona persistència amb final llarg i intens amb records de fulles de te i espècies.


Sento un gran respecte i estima per aquest celler i els seus vins.

El preu uns 10-12 euros a botiga

Cap comentari:

Publica un comentari