HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Almodí 2012

INTENSA BORRUDA.

Realment , avui ha estat un dia fantàstic, per diverses raons, algunes de les quals no vénen al cas, però d'altres sí, i són molt significatives del tema que ens ocupa, que és bàsicament, el vi. En aquest cas ha estat de manera indirecta, ja que sí que el vi és el protagonista, però avui  és compartit per l'entorn, el lloc, en resum, pel restaurant.
Quin gran descobriment el meu!!, lloc petit, acollidor, amb un personal molt amable, pròxim, productes de qualitat i una relació qualitat-preu fantàstica, com fan de falta aquest tipus de llocs!, un restaurant amb una carta de vins, maca, complerta, però que per si no en tens prou, pots accedir a la wine-shop, amb més de 800 referències per triar el que vulguis!! Això és fantàstic!!.
Avui hem triat aquest gran vi de la carta, però el pròxim dia, no em podré resistir d'accedir a la botiga.D.O. TERRA ALTA.
Celler Altavins Viticultors.
Monovarietal de Garnatxa Peluda amb una criança de 4 mesos en barriques de roure.
A la vista color cirera picota intens amb rivet violaci de capa mitja-alta i una llàgrima densa i lenta que tinta la copa.
Al nas és potent, intens, marcat per la fruita vermella i negra, gerds, mores, maduixes, records balsàmics, i tocs de regalèssia, especiat, aromes de vainilla i subtils florals, fons torrat i torrefacte.
A la boca és potent, de bona intensitat de la fruita, vermella, licorosa, ampli, untuós, amb bon equilibri i una tanicitat marcada, records làctics, vegetals i vainilles presents, un vi càlid, amb volum, de bona persistència i final llarg.
Una gran Garnatxa de la Terra Alta.


El preu uns 7 euros, 12 al restaurant.

Cap comentari:

Publica un comentari