HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Carisma 2012

CATALÀ DE GRAN ALÇADA.

Una novetat molt interessant, recomanació d'un celler al que acostumo a comprar vi habitualment, i molt especialitzat en els vins de la nostra terra.
Parlem d'unes vinyes situades a 1200 metres d'alçada, possiblement unes de les més altes d'Europa. Als peus de la serra de Sant Joan, al poble de Montanissell (Alt Urgell), per cert, un lloc on es fan molts rovellons, però no ho digueu gaire o s'omplirà de pixapins.
Un vi que ens recorda als vins del Nord d'Europa, i que crec realment, que no té res que envejar-los.
Nosaltres el vàrem gaudir com a aperitiu, tot un encert!SENSE D.O. VI DE TAULA
Celler Carisma.
A la vista color palla brillant, intens amb reflexes daurats.
Al nas, de bona intensitat, aromes complexos on destaquen el prèssec i les fruites blanques dolces, subtils anissats i de fons records minerals.
A la boca és fresc, de pas fàcil, amb un bon cos i amb una marcada acidesa, un vi madur de bona persistència i final llarg.El preu uns 14 euros.

1 comentari:

  1. És massa dir que no té res a envejar als del nord d'europa..

    ResponSuprimeix