HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Terra càlida 2012

SENSE OPCIONS.

Divendres vespre, i com sempre amb ganes de desconectar, i començar el cap de setmana amb un sopar a la fresca en alguna terrasseta, cremant ja els últims cartutxos. Decidim provar una nova oferta gastronòmica, de la nostra ciutat. Situat al cor del barri vell, en un enclavament històric, en un lloc ple de records de joventut. Un d'aquells llocs que després de molts anys fa molta il.lusió poder-hi tornar.
El global de la nit, es pot dir que va ser una decepció, no puc arribar entendre, com en una terra com la nostra, una terra de vins, amb tradició vinícola, es pot arribar a descuidar tant un tresor líquid com aquest, fins i tot a menysprear-lo en alguns casos, i no em refereixo als productors, ja prou esforç fan ells per donar a conèixer el valor i el patrimoni cultural del vi en la nostra denominació, però si no hi ha un petit esforç per part de la restauració per valorar una mica més el nostre producte, el de casa, un producte de qualitat reconeguda, sempre estarem a l'ombra, a remolc de les altres denominacions, que si han après a valorar el que tenen i a donar-li el recolzament i reconeixement que és mereix, però sempre començant des de casa, des de la terra on neix.
Hem d'aprendre tantes coses de d'altres denominacions..., Priorat, Montsant, Terra Alta..,D.O. CATALUNYA.
Bodega 1898 Ramon Roqueta.
Cupatge de Tempranillo i Cabernet Sauvignon amb una criança de 3 mesos en bótes de roure americà.
A la vista color cirera amb rivet granatós, de capa mitja alta net i brillant.
Al nas molt marcat per la fruita, en aquest cas negra i vermella, amb intensos aromes de maduixes, mores, nabius, molt dolces, caramel de maduixa àcida, subtils torrats i records de vainilles.
A la boca és càlid, de poc volum, amb una marcada dolçor, de tanins marcats,  records a caramel, suaus torrats i records amargs.


El vi mereix un respecte,
El preu al restaurant 9 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari