HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Lar de Paula Crianza 2008

DES DE RIVAS DE TERESO, MIL GRÀCIES PAULA.

Ais!!!!! encara em tremolen les cames! després d'una espectacular visita a Bodegas R. López de Heredia (Viña Tondonia), ha estat memorable. Però ara, després de tantes emocions i alguna que d'altre sorpresa inesperada, toca un bon dinar, i avui ens ve molt de gust un bon Xuletó!. Aconsellats per la nostra estimadíssima guia de Viña Tondonia, a la que estaré eternament agraït, dinarem en un restaurant perdut, entre sinuoses carreteres enmig de la Sierra Cantabria, entre la Labastida i Rivas de Tereso, envoltats de vinyes centenàries i on la pau i la tranquilitat, son paraules en majúscules en aquests paratges perduts, segur que ara, no podem estar millor.
Aquest vi avui, és un homenatge a la Paula, no tenia perquè fer-ho, lo fàcil era dir que no....
Gràcies.


D.O.C. RIOJA.
Celler Lar de Paula.
Monovarietal de Tempranillo amb una criança de 12 mesos en barriques de roure americà i francès.
A la vista color robí de bona intensitat amb rivet granatós, de llàgrima fina, net i brillant.
Al nas equilibri entre fruita vermella licorosa, sensacions minerals i torrats fins i agradables, bona evolució dels torrefactes.
A la boca és intens, estructurat, equilibrat, fresc, record de fruita madura, bona acidesa i tanins marcats, potents, sensacions dolces i torrades, un vi de persistència mitjana i un final correcte.El preu al restaurant 12 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari