HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Finca Dofí 2005

UN DELS GRANS.

Qui dies passa anys empeny, un altre diumenge més i el temps corre, i a mesura que em vaig fent gran, la sensació és més accentuada, el temps vola i encara hi han tantes coses per fer, per sentir, per viure. Sento que no aprofito tot el temps que tinc, un neguit em recorre pel meu interior, hi ha tantes coses per gaudir i tant poc temps per fer-ho. No puc perdre temps, he de viure cada moment amb intensitat, ser feliç i disfrutar de la vida i de la gent que m'estima, cada instant és important. Per això el vi d'avui serà aquest fantàstic Priorat, perquè esperar més?.
Avui fa un any que el meu germà es va casar.....pobret meu!  Felicitats.D.O.Q. PRIORAT.
Celler Álvaro Palacios.
Cupatge de Garnatxa Tinta, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah amb una criança de 18 mesos en roure francès.
A la vista intens color cirera fosc i rivet granatós de capa mitja-alta i llàgrima densa i abundant.
Al nas és de gran complexitat, ple de matisos, amb una paleta aromàtica fantàstica, profund, fruita negra molt madura, cireres, mores, prunes, records de pell de taronja seca, olivada, xocolata amarga, agradables torrats i tocs minerals. Un vi ple de sensacions de gran evolució en copa i aromes molt complexos, amb el temps apareixen torrefactes i subtils aromes florals, violetes.
A la boca és fantàstic, entrada de gran sedositat i elegància, una carícia pel paladar ampli, amb cos, equilibrat, un vi rodó, fruita negra molt present, agradables torrats, un vi que sorprèn per la seva gran finura en boca, tanins integrats amb la fruita, sedosos, elegants, una joia. Gran persistència i final molt llarg. Un vi que es deixa recordar, un vi amb empremta.
Realment fantàstic!Un vi que requereix de gran concentració i un esforç de tots els sentits.

Cap comentari:

Publica un comentari