HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Editor Crianza 2010

...I VINGA RIOJAS!!!

Ja som a casa, a la nostra estimada Catalunya. Avui toca dinar de Festa Major a casa els sogres, que hi farem, les obligacions dels bons gendres..., i com ja és habitual, i avui encara més, ja que tornem de terres de vins, portaré jo el vi, estic segur que ja ho espera, i jo al meu sogre no el puc defraudar.
Agafaré dues ampolles, ja que cada cop som més els que disfrutem amb una bona copeta de vi vermell, mentre gaudim de l'extraordinària cuina de la meva sogra, bé, a la taula també hi havia una ampolla de Mateus Rosé... coses de la meva sogra........Un dels escollits és aquest Editor criança 2010 d'un petit i molt modern celler situat a la població de Leza, a la Rioja Alabesa, un vi que era un total desconegut per a mi i que m'ha agradat força.


D.O.C. RIOJA.
Bodega Pagos de Leza.
Monovarietal de Tempranillo amb una criança de 12 mesos en barriques de roure i 6 mesos en ampolla.
A la vista, color cirera fosc intens, amb rivet granatós, de capa mitja i llàgrima fina i lenta, net i brillant.
Al nas destaca pels aromes a fruita vermella acompanyats pels records de la vainilla dels roure, molt marcats, subtil fons torrat.
A la boca és un vi subtil, llaminer, força equilibrat, de tanins suaus, agradables, amb la fruita vermella present i records torrats, de bona persistència i final correcte.
Realment pel preu que val aquest vi, és una fantàstica compra.El preu entre 6 i 7 euros.


Agur!!

Cap comentari:

Publica un comentari