HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Thalarn 2010

ETERN.

Aquest diumenge ha estat un d'aquells dies que saps que no oblidaràs en molt de temps, de fet ha estat un diumenge com qualsevol altre, però l'ampolla d'avui ens marcarà aquesta data en el calendari. Pot ser pensareu..., vaja un flipat i exagerat, no sé, segurament sí, però de vegades et topes amb ampolles que et desperten sensacions úniques i aquesta ho ha fet. Al llarg d'aquest blog hi ha hagut molts vins fantàstics i extraordinaris, sempre des de la meva humil i senzilla opinió, però tots tenen matisos que els fan ser únics i molt especials, cadascun d'ells desperten sensacions diferents, uns t'aporten sensacions emocionals, d'altres plaer pels sentits, bé, en definitiva aconsegueixen que aflorin en tu, un conjunt de sensacions noves, que mica en mica vas descobrint en el temps.D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Castell d'Encús.
Monovarietal de Sirà que ha estat fermentat en tines de fusta, d'acer inoxidable i en cups de pedra.
A la vista intens color picota violeta amb rivet lilós de capa alta i una untuositat extraordinària, amb una llàgrima densa, lenta i abundant, net i molt brillant.
Al nas és senzillament meravellós, intensa diversitat i complexitat aromàtica on destaquen d'inici, uns intensos i fantàstics florals, violetes, fruita vermella fresca, cireres, gerds, maduixes àcides i uns tocs especiats que equilibren tot el conjunt, clau, pebre i uns agradables mentolats, subtils aromes d'herbes aromàtiques.
Un d'aquells vins que no deixaries mai d'olorar, extraordinari.
A la boca és únic, intens, sedós i dens, d'una finura extrema i amb una gran amplitud i profunditat, un vi que acaricia el paladar aportant sensacions úniques i molt enriquidores, sensual, amb la fruita vermella present, una acidesa vibrant, com pocs, realment espectacular, tanins suaus i delicats, post gust especiat d'una gran persistència, rodó, equilibrat, un vi que senzillament t'enamora, amb un final molt i molt llaaaaarg.
Un vi que t'aporta felicitat, un vi perfecte.


Perdoneu que insisteixi amb el meu germà, però segons ell, és el millor vi que ha provat mai i pel meu pare no us dic res, a sobre és un Costers.El preu entre 28-30 euros, els val?.., per a mi, un sí rotund!

2 comentaris:

  1. M'encanten tots els vins de Raül Bobet, sobretot els negres. No se'n salva cap :-D

    ResponSuprimeix