HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Petit Baldomà 2013

PETITA SORPRESA.

Un dissabte més al voltant d'una taula i com ja és habitual entre bons amics, un dinar que ja s'ha convertit en una tradició en un lloc on ens sentim com a casa. Ara toca triar el vi entre els centenars de referències del local i res millor que deixar-se aconsellar pels experts. Ens decidim per aquest Costers del Segre per diverses raons, però les més importants, el preu i els savis consells d'en Jaume. Avui les mestresses surten encantades amb l'elecció i el preu, es clar.
Després d'això em ve al cap una frase d'una de les persones que ens acompanya cada dissabte, un calorós dia d'estiu, després d'un bon dinar en una terrasseta del Roc de Sant Gaietà, citu textualment: " Estic molt contenta perquè mai me l'havien clavat a la primera", doncs aquest dissabte a tornat a passar però amb el vi, ara cadascú que faci volar la seva imaginació.D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Vall de Baldomar.
Cupatge de Merlot i Cabernet Sauvignon amb una criança de 3 mesos en barriques de roure Centreeuropeu.
A la vista bonic color robí intens amb rivet lilós de capa mitja amb una llàgrima molt fina que tinta la copa subtilment, net i brillant.
Al nas és una explosió de fruita vermella fresca, madura, dolça, acompanyada per uns subtils tocs làctics i de llaminadures, records especiats i uns torrats quasi bé inexistents, molt agradables.
A la boca és fresc, afruitat, llaminer, àgil, molt agradable amb els records de la fruita vermella, fàcil de beure, divertit, amb una acidesa correcte i uns tanins presents però ben integrats, de bona persistència i final dolç i especiat.
Un vi sense complicacions, ideal per gaudir amb els amics enmig d'un bon dinar entre converses i rialles.


El preu tot un regal, 5 euros.

1 comentari:

  1. un sopar amb bons amics i bon vi és un tresor incalculable...
    la frase..memorable
    el roc de sant gaietà ...enigmàtic,especial...tot un paradis...

    ResponSuprimeix