HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Albamar O Esteiro Caiño 2015

DEVOCIÓ ATLÀNTICA.

Ser el més respectuós possible amb la matèria primera, és l'objectiu principal i el pilar sobre el que es sosté aquest celler. Albamar O Esteiro és un d'aquells vins que em va enamorar a primera vista i al primer glop, el seu perfum intens, el frescor que desprèn, el seu tacte elegant i sensual, i un caràcter marcat per l'atlàntic fan que a dia d'avui sigui un vi de referència per a mi. Un vi que mereix tots els meus elogis i gratituds, i que em sedueix cada cop que carícia la meva copa (zalto). Un vi que s'ha convertit en una passió, i que cada cop que l'obrim ha esdevingut un ritual que sempre t'arranca un somriure i et provoca un plaer excepcional.
Salut i Caiño.


D.O. RIAS BAIXAS
Bodegas Albamar.
Monovarietal de Caiño amb una criança de 8 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera picota amb rivet lila clar, de capa baixa i poca intensitat, amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és intens, i la fruita és la protagonista principal, fruita vermella, maduixetes, gerds, groselles, acompanyada per les notes balsàmiques, llorer, i un toc de mineralitat molt agradable, la fusta quasi bé imperceptible, molt ben integrada.
A la boca és un vi sucós, molt fresc i elegant, de pas àgil però amb certa profunditat, caràcter fruiter, lleuger, amb una acidesa característica, atlàntic, de tanins fins amb una persistència balsàmica i salina i un final llarg. Extraordinari. Una joia per no parar de beure.


Cor atlàntic, ànima borgonyona.


El preu a botiga uns 25 euros

Cap comentari:

Publica un comentari