HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Manuel Olivier Hautes Côtes de Nuits V.V. 2012

UNA DEBILITAT.

Les vinyes de la zona han estat sotmeses a una restauració pacient i valenta, i en última instància, exitosa. Amb vistes als vessants de Gevrey-Chambertin i s'estenen fins a Corton, el Hautes-Côtes de Nuits té una bellesa salvatge. Els pobles nidats a les franges forestals estan esperant per ser descoberts. Les vinyes abasten tots aquests vessants que gaudeixen d'exposicions favorables i conserven amb orgull la noblesa que remunta a Vergy i l'abadia de Saint-Vivant. Els vins revelen els seus secrets als paladars més exigents en companyia de vinyerons que, igual que el paisatge que habiten, estan plens de caràcter i profundament lligats al seu país natal. Les carreteres que porten aquí són sinuoses i ondulades, una delícia plena de màgia.APPELLATION BOURGOGNE HAUTES CÔTES DE NUITS CONTRÔLÉE
Manuel Olivier.
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança de 15 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí amb el rivet lila clar, de capa mitja-baixa i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és mostra molt noble, autèntic, directe, sense pretensions, ple de fruita vermella fresca i notes especiades, subtil vainilla, quelcom de violetes seques i notes torrades, records de llenya i cacau.

A la boca és ampli, sedós i robust, estructurat i equilibrat, afruitat, agradable, amb una acidesa viva i vertical i uns tanins elegants i suaus, molta persistència amb un post gust que combina la fruita i les espècies i un final llarg i delicat amb quelcom de cacau.


Senzillament fantàstic.


El preu a botiga us 18 euros

Cap comentari:

Publica un comentari