HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Pater 2003

L'INICI D'UN MITE.

Un mite és un relat tradicional que es refereix a esdeveniments prodigiosos, protagonitzats per éssers sobrenaturals o extraordinaris, tals com déus, herois, monstres o personatges fantàstics, els quals busquen donar una explicació a un fet o fenomen.
El 2003 va néixer un mite que ha anat perdurant en el temps, fent any rere any més gran la seva llegenda, interpretada a la perfecció per en Jaume, el nostre heroi, que amb la seva obstinació busca donar sentit i expressar al màxim el que li dona la terra. Un clar exemple de que quan les coses es fan amb passió, amb el cor, amb el màxim respecte i un xic d'humilitat, el resultat és, en la majoria dels casos, extraordinari. Gràcies

Salut i Garnatxa.


D.O. MONTSANT.
Celler Ficària Vins
Monovarietal de Garnatxa tinta amb una criança en bótes de roure francès i dipòsits d'inox.
A la vista color vermell evolucionat amb el rivet teula, de capa mitja amb llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas destaca la fruita negra madura amb notes de confitures, pruna, cirera, nabiu, aromes mentolats molt típics dels grans vins, notes especiades, clau i regalèssia, notes florals però recordant més les flors seques i un fons amb notes de cacau.

A la boca manté una bona tensió sobretot gràcies a l'acidesa que conserva, ampli i envoltant, bon equilibri acidesa-dolçor-alcohol, tanins fins i ben polits, tornen les espècies i les notes confitades , es mostra força viu tot i la seva edat, persistència amb notes mentolades i final llarg amb records de grappa i notes amargues.    Aquesta anyada no té preu.


Cap comentari:

Publica un comentari