HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Oremus Tokaji Aszú 3 Puttonyos 2011

EL TRESOR DELS REIS.

Procedent de vinyes que formen part del catàleg de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i criat en galeries subterrànies centenàries, és considerat un dels millors del món. Un vi mític, al que el Rei Lluís XIV va definir com, “vi de reis i rei dels vins”.
El tipus de vi Aszú ve determinat pel número de puttonyos, que son cistelles de 25 Kg. de raïm amb botrytis que s'utilitzen per a la seva elaboració per cada bóta de most, o sigui que 3 cistelles en una bóta serà un 3 puttonyos i 5 cistelles un 5 puttonyos, afegint de 3 a 6 puttonyos s'aconsegueix un vi més o menys dolç. Quants més puttonyos més dolç és l'Aszú.
El que va aconseguir aquesta petita ampolla en una nit, no ho havia aconseguit cap dolç en els 41 anys de vida de la Montse (aquella noia soltera de Sallent de la que ja us he parlat vàries vegades) i és que va ser capaç de seduir-la d'una manera que jo no havia vist mai en la vida!!!, i de ben segur que cap home havia aconseguit abans.
Salut i Tokaji!


TOKAJ-HEGYALJA – HONGRIA
Celler Tokaj-Oremus
Cupatge de Furmint, Hárslevelü i moscatell amb una criança de 3 anys en bótes tradicionals hongareses i 2 anys en ampolla en profundes grutes volcàniques.
A la vista color groc or intens amb reflexes daurats, untuós, amb abundant llàgrima densa, net i brillant.
Al nas és un perfum hipnotitzant i estraordinari, la botrytis crea un gran potencial aromàtic, de seguida t'enamora i t'engalipa amb els seus aromes complexos de la fruita madura, pinya, préssec, poma, agradables notes de criança, acàcia, subtils records fumats, suaus records de mel i cítrics, llima, confitura de taronja, notes de brioix calent, pastisseria, sencillament espectacular.
A la boca és un vi amb el punt just de densitat, entrada potent i molt agradable tota la complexitat de sabors, amb un equilibri quasi perfecte entre una acidesa fantàstica i l'agradable dolçor, explosió de fruites exòtiques, suaus torrats i la persistència de la confitura, amb un final molt molt llarg.



Perfum per perdre el cap i les calces.


El preu a botiga uns 20-22 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari