HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.4 Kilos 2016

SES ILLES MÀGIQUES - BALADA DE MALLORCA

A la vora-vora del mar on vigila
Montgó, els peus a l'aigua i als núvols lo front,
omplia una verge son cànter d'argila,
mirant-se en la font.
Son peu de petxina rellisca en la molsa
i a trossos lo cànter s'enfonsa rodant,
del plor que ella feia, la mar que era dolça,
tornava amargant.
Puix l'aigua pouada cristall n'era i perles,
com gaires no en copsen los lliris d'olor,
no és molt si sospira quan veu les esberles
del canteret d'or!
La mar se'n dolia; les pren en sa falda,
i al maig, per plantar-hi, demana un roser;
València, a tes hortes verdor d'esmeralda,
i a ton cel dosser.
Per bres la conquilla de Venus los dóna,
gronxada pel Zèfir de vespre i matí,
i els testos, que una alba de roses corona,
ja són un jardí.
Amb flors de l'Aràbia l'enrama i perfuma,
i l'Àfrica amb palmes, d'Europa amb aucells,
alegra ses ribes, que prenen d'escuma
més amples cinyells.
Tres eren els testos, tres foren les illes;
i, al veure-les ara volgudes pel sol,
les crida a sos braços la terra per filles,
i el mar se les vol.


V.T. MALLORCA
Celler 4 Kilos Vinícola
Monovarietal de Callet amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera intens amb rivet lilós, de capa mitja i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi que de principi es mostra un xic tancat, però no li costa gens mostrar-nos el seu caràcter real, aromes de fruita vermella i negra, móres, gerds, nabius, cireres, combinada amb herbes aromàtiques tan mediterrànies, notes balsàmiques, regalèssia i subtils records fèrrics amb un fons mineral de pedra seca i algun que d'altre record torrat.

A la boca és un vi de paladar sedós, molt agradable, suau, apareixen les textures de la fruita madura amb les notes fèrriques amb una agradable acidesa i uns tanins molt fins, és lleuger i equilibrat, és un vi amb una agradable sensació d'elegància, amb una persistència especiada i final llarg amb subtils notes salines.Vins profunds, àgils, amb un caràcter molt definit, i amb un perfum molt intens i engalipador.


El preu a botiga uns 30 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari