HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Altés Cupatge Negre 2018

SUBTILESA I EQUILIBRI.

"Records d'infantesa, jugant entre les vinyes, presents estan les olors a inicis de la tardor, aromes a vi que perfumaven els carres del poblet. El llegat d'un avi tan important en la meva vida, uns avantpassats que m'han transmès l'orgull de la terra que m'ha vist néixer. Herència Altés és un homenatge a les arrels, per això el raïm pertany exclusivament a les finques Benufet, El Mas Vell i Almudefer, de la propietat dels meus pares"

Núria Altés.


D.O. TERRA ALTA
Celler Herència Altés
Cupatge de Garnatxa, Samsó i Syrah amb una criança de 2 mesos en trulls de formigó amb les mares.
A la vista color cirera picota amb rivet violaci, de capa mitja-alta i amb llàgrima que ens tinta delicadament la copa, net i brillant.
Al nas és força expressiu, amb una bona harmonia d'aromes, des de les expressives notes de la fruita negra sucosa, móres, cireres, nabius, passant per un conjunt d'herbes aromàtiques com el romaní, quelcom de fonoll, pinassa, molses i acabant amb un fons floral molt marcat i agradable, recordant les roses seques i l'espígol.
A la boca és un vi fresc, marcat per les notes olfactives, és llaminer, amb un bon equilibri del conjunt acidesa-alcohol-dolçor, tanins delicats, dolços, amb un recorregut afruitat i amb notes especiades que persisteixen fins al final.
"Records d'infantesa, jugant entre les vinyes, presents estan les olors a inicis de la tardor, aromes a vi que perfumaven els carres del poblet"


El preu a botiga uns 7 euros

Cap comentari:

Publica un comentari